بیماریهای قلبی – عروقی در سالهای اخیر ازمطرح ترین مشکلات بهداشتی درمانی در جوامع بشری می باشد

طبق آمارها از هر شش مرد و از هر نه زن بین 64-45 سال یک نفر گرفتار بیماریهای قلبی می باشد .

 - عوامل متعددی در بروز این بیماری مؤثرند از جمله سن ، سابقه خانوادگی ، بالا بودن کلسترول ) LDL ( ، بالا بودن فشارخون ، استعمال دخانیات ، دیابت ، چاقی ، عدم فعالیت ، عوامل روانی و استفاده ازرژیم های سرشار از کلسترول و چربی های جامد .

 

نارسایی قلبی و رژیم غذایی

بیماری نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که قلب نمی تواند به طور موثر خون را به تمامی نقاط بدن پمپ کند ودر نتیجه اکسیژن کافی به تمام نقاط بدن نمی رسد .بیماری های بسیاری باعث بروز نارسایی قلبی می شوند از جمله بالابودن فشار خون ، سایر بیماریهای قلبی ویا بیماریهای کلیوی . در این بیماری اگر مایعات ونمک زیادی مصرف شود احتباس آب در بدن صورت گرفته وقلب سخت تر کار خواهد کرد .این شرایط وضعیت بیماران مبتلا به نارسایی قلبی را بدتر می سازد .بنابر این به منظور کاهش عوارض این بیماری باید از رژیم غذایی کم نمک ومحدود از مایعات پیروی نمود .


وارفارین و رژیم غذایی

هدف از درمان با عوامل ضد انعقادی چون وارفارین ( کومادین) کاهش و پیشگیری از تشکیل لخته خون است. مهمترین جنبه درمانی وارفارین حفظ سطح درمانی دارو در خون است.اگر سطح دارو در خون خیلی پائین باشد احتمال تشکیل لخته خون وجود دارد و چنانچه سطح دارو بالا باشد احتمال خونریزی وجود دارد.وارفارین با ویتامین K رژیم غذایی شما تداخل دارد. منابع غذایی ویتامین K برگ سبزیجات سبز تیره چون بروکلی، اسفناج، کاهو و کلم سبز است. نکته مهم مصرف هفتگی یکنواخت این سبزیجات است نه حذف کامل این ترکیبات از رژیم غذایی.

 

لينک هاي مرتبط با اين بخش
 تغذیه در اطفال
 نارسایی قلبی و رژیم غذایی
 وارفارین و رژیم غذایی
 راهنمای تغذیه ای کاهش چربی خون